Kaffens historie.

Omkring år 500 opdagede en arabisk gedehyrde i Etiopien, Kaldi, at hans geder opførte sig mærkeligt efter at de havde spist nogle røde bær fra en plante. Selv de ældste og mest langsomme geder sprang pludselig omkring som ungdyr. Den forundrede hyrde fortalte dette til en munk, som besluttede sig for at prøve bærrene.

Munken hældte kogende vand over bærerne og fik til sin store overraskelse en drik som fik ham til at føle sig så opkvikket at han kunne holde sig vågen i timevis. Den begejstrede Munk munk tog denne drik med sig til klosteret hvor han boede, og snart blev klosteret kaldt for “Det vågne kloster”.

Rygtet om kaffens egenskaber blev naturligvis spredt langsomt, og kaffen blev først alment kendt omkring år 1000 som drik.

Kaffen som drik.
Etiopien regnes normalt som kaffens hjemland. Den sydvestlige del af Etiopien var tidligere et selvstændigt rige ved navn Gomara, også kendt under navnet Kaffa. Man tror at kaffen har fået sit navn efter dette land.

Den første sikre fortælling man har om kaffe er fra 1450. En arabisk sheik var på rejse i Etiopien og blev så begejstret for kaffens opkvikkende virkning, at da han kom tilbage til Arabien, gav han de religiøse påbud om at drikke kaffen, således at de selv om natten kunne holde sig vågne og bede. Kaffen blev derfor til at begynde med betragtet som en religiøs drik.

Etiopisk Kaffe

Det er muligt at købe Etiopisk ny ristet kaffebønner "hele bønner" i Caféen.
Grade 2 bønner  Limo og Jimma.

Alt kaffe i caféen er Etiopisk kaffe.

Caffe Latte stor
Pris. 35,-

Caffe Latte lille
Pris. 30,-

Cappuccino stor
Pris. 35,-

Cappuccino lille
Pris. 30,-

Americano stor
Pris. 25,-

Americano lille
Pris. 20,-

Espresso stor
Pris. 25,-

Espresso lille
Pris. 15,-

Ice Coffee 
Pris. 40,-